Το ιστολόγιο είναι ανεπίσημο και δεν έχει σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα. Τα κείμενα και οι θέσεις που πιθανόν να προβάλλονται δεν εκφράζουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

12 Αυγ 2009

Διασωστικός σκύλος στην 4η Ε.Μ.Α.Κ.

O Ρόμπιν είναι ο διασωστικός σκύλος της 4ης ΕΜΑΚ .

Το καθαρόαιμο λαμπραντόρ είναι δεμένο με τον εκπαιδευτή του Απόστολο Γκοτζιαμάνη. Είναι ένας σκύλος έρευνας και διάσωσης που έχει ενταχθεί στην κυνοφιλική ομάδα της ΕΜΑΚ. Θα χρησιμοποιηθεί σε αναζητήσεις προσώπων όταν χρειαστεί σε ερείπια ή στην ύπαιθρο. Ακούει στο όνομα «Ρόμπιν» έχει όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, έχει εκπαιδευτεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχεται η ετοιμότητά του.

Είναι από δωρεά ενός συμπολίτη μας, του Ζαχαρία Γεωργιάδη. Εφόσον έγινε η δωρεά, ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες με το αρχηγείο, για την αξιολόγηση του σκύλου από ειδικό εκπαιδευτή από την 2η ΕΜΑΚ, που όρισε το αρχηγείο, στην συνέχεια ορίστηκε εκπαιδευτής και υπεύθυνος της κυ
νοφιλικής ομάδος, ο δόκιμος αρχιπυροσβέστης Απόστολος Γκοτζιαμάνης , όπου ερχόμενος εδώ ο Δημήτριος Καραβαπόρης, ο συνάδελφος που είναι ειδικός εκπαιδευτής από την 2η ΕΜΑΚ, συνετέλεσε στο να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση συνοδού και σκυλιού και αυτήν την στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι εδώ και λίγο καιρό η 4η ΕΜΑΚ έχει υπηρεσιακά έτοιμο τον σκύλο Ρόμπιν.
Αυτό είναι ένα σκυλί το οποίο κρίθηκε ικανό και εντάχθηκε στην κυνοφιλική ομάδα της 4ης ΕΜΑΚ, είναι ένας σκύλος έρευνας και διάσωσης, έχει περάσει τα στάδια της βασικής υπακοής, της ανίχνευσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, κατά κύριο λόγο, ερείπια σεισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου