Το ιστολόγιο είναι ανεπίσημο και δεν έχει σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα. Τα κείμενα και οι θέσεις που πιθανόν να προβάλλονται δεν εκφράζουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

15 Σεπ 2009

Κοπή δένδρου στα Νεύρα Ροδόπης.

Επιχείρηση για την κοπή ενός ξερού πλατάνου έγινε το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου 2009 από την 4η Ε.Μ.Α.Κ., στα Νεύρα Ροδόπης. Ο υπεραιωνόβιος ξερός πλάτανος είχε σαθρές ρίζες με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενο πτώσης κλαδιών ή ολόκληρου του δένδρου.
Η επιχείρηση ξεκίνησε με σταδιακή αποκλάδωση από όλες τις πλευρές. Επί τόπου βρέθηκε ένα καλαθοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και ένα μικρότερο καλαθοφόρο του Δήμου Κομοτηνής, ενώ οι άνδρες της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. με αλυσοπρίονα και από τα δύο καλάθια, έδωσαν γρήγορο ρυθμό στην επιχείρηση ώστε αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι.
Κάποια στιγμή, έφθασε στο σημείο ομάδα ξυλοκόπων όπου είχε πολύτιμη συμβολή καθώς διέθετε αλυσοπρίονα με μεγαλύτερες λάμες και κατάφερε να κόψει σε κάποια σημεία των τεράστιο κορμό.
Στο τελικό στάδιο, ο κορμός τραβήχθηκε από φορτωτή με συρματόσχοινο και έπεσε στο έδαφος, αποδεικνείοντας τον σοβαρό κίνδυνο για τους διερχώμενους πολίτες, καθώς αποκολήθηκε από το έδαφος (το ριζικό του σύστημα ήταν τελείως σάπιο).
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Οι κάτοικοι των Νεύρων Ροδόπης προσέφεραν ό,τι τους ζητήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου