Το ιστολόγιο είναι ανεπίσημο και δεν έχει σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα. Τα κείμενα και οι θέσεις που πιθανόν να προβάλλονται δεν εκφράζουν το Πυροσβεστικό Σώμα.

26 Ιουλ 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Αναδημοσιεύουμε από το "ΕΘΝΟΣ":

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Μια διάσωση στο... «Φεγγάρι»

Πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, δυνάμεις του στρατού, εθελοντές και ένα ελικόπτερο «χτένισαν» το ορεινό τμήμα του νησιού για να βρουν έναν άντρα και μια γυναίκα. Τελικά εντοπίστηκαν από έναν κτηνοτρόφο κοντά στην κορυφή «Φεγγάρι»

Μια διάσωση στο... «Φεγγάρι»
Τέλος καλό όλα καλά για νεαρό ζευγάρι φοιτητών της Ιατρικής από τη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησαν για μια εξερεύνηση της ορεινής Σαμοθράκης και τα ίχνη τους χάθηκαν για μιάμιση μέρα. Βρέθηκαν χθες το πρωί σώοι και ασφαλείς από κτηνοτρόφο του νησιού, που συμμετείχε στη γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας, του στρατού, της ΕΜΑΚ και εθελοντών.
Ο 30χρονος Δημήτρης Α. και η 28χρονη Τάνια Κ. έκαναν τις διακοπές τους στη Σαμοθράκη και το απόγευμα της Παρασκευής αναχώρησαν από το δωμάτιο που νοίκιαζαν για να φτάσουν στην κορυφή «Φεγγάρι» σε υψόμετρο 1.611 μέτρων, ενώ στη διαδρομή θα απολάμβαναν το μπάνιο τους στις βάθρες Ξηροποτάμου.
Η τελευταία επικοινωνία με τους δικούς τους έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από την περιοχή του Προφήτη Ηλία, το πιο ορεινό και γραφικό χωριό του νησιού, το οποίο είναι χτισμένο στις πλαγιές του ομώνυμου λόφου, στα νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης, και από τότε το σήμα του κινητού και τα ίχνη τους χάθηκαν.
Ωρες αγωνίας
Σοκαρισμένοι οι δικοί τους ειδοποίησαν τις Αρχές το πρωί του Σαββάτου, καθώς δεν μπορούσαν να έχουν νέα τους. Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή και ενός ελικοπτέρου, αλλά όλη τη μέρα οι έρευνες δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Μια διάσωση στο... «Φεγγάρι»
Πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, δυνάμεις του στρατού και πολλοί εθελοντές κάτοικοι «χτένιζαν» τις δασικές εκτάσεις μέσα στις χαράδρες, ενώ ψαράδες έκαναν περιπολίες με τα σκάφη τους σε απόκρημνες ακτές για το ενδεχόμενο το ζευγάρι να είχε χάσει τον προσανατολισμό του και να κινήθηκε προς τη θάλασσα.
Το ζευγάρι αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής για να φτάσει στην κορυφή «Φεγγάρι» σε υψόμετρο 1.611 μέτρων, ενώ στη διαδρομή θα σταματούσε για μπάνιο στις βάθρες Ξηροποτάμου
Το ζευγάρι αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής για να φτάσει στην κορυφή «Φεγγάρι» σε υψόμετρο 1.611 μέτρων, ενώ στη διαδρομή θα σταματούσε για μπάνιο στις βάθρες Ξηροποτάμου
Τελικά χθες το πρωί, γύρω στις 7.30, ένας κτηνοτρόφος του νησιού, τούς εντόπισε σε μια δύσβατη χαράδρα στη θέση Αγία Σοφία. Οι νεαροί ήταν εξαντλημένοι, αλλά καλά στην υγεία τους.
Με τη βοήθεια του κτηνοτρόφου, στον οποίο είπαν πως έχασαν τον προσανατολισμό τους και δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, ενημέρωσαν τις Αρχές και οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην ανάσυρσή τους.
Υστερα από μερικές ώρες έφτασαν σε κεντρικό δρόμο, όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν συνέτρεχε λόγος νοσηλείας τους και, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στο δωμάτιό τους για να ξεκουραστούν.
Πόλος έλξης
Δεύτερη υψηλότερη κορυφή στο Αιγαίο
Η άγρια, παρθένα φύση της Σαμοθράκης αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες, που δεν διστάζουν να εξερευνήσουν απόκρημνα σημεία του και να κάνουν μπάνιο στα παγωμένα νερά των καταρρακτών στις βάθρες, οι οποίες είναι διάσπαρτες.
Το «Φεγγάρι» αποτελεί την ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου μετά τον Ψηλορείτη και έχει συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Ορειβατικό Μονοπάτι. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες που φτάνουν μέχρι την κορυφή για να θαυμάσουν τη θέα προς τη Λήμνο, την Ιμβρο και το Αγιο Ορος.
Οι βάθρες Ξηροποτάμου, που ήταν ο προορισμός του νεαρού ζευγαριού, είναι ένας καταρράκτης ύψους 10 μέτρων με μια αβαθή βάρθα, όπου το κολύμπι αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Στις δύο πλευρές της κοίτης υπάρχουν απότομες ορθοπλαγιές, με έντονες κλίσεις ενώ το έδαφος είναι αβαθές. Στο φαράγγι που οδηγεί στις βάθρες Ξηροποτάμου κυριαρχούν τα πλατάνια, ηλικίας άνω των 100 χρόνων, τα οποία φτάνουν σε ύψος τα 15-20 μέτρα.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου